15-11-12

Nieuwe Eén-serie "Wolven" voorgesteld in Antwerpen

eenwolvencastfoto.jpgIn Antwerpen is vanmorgen "Wolven" voorgesteld, de nieuwe politieserie die binnenkort van start gaat op Eén. "Wolven" volgt commissaris Thomas Verhaege en zijn collega’s van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de Antwerpse federale gerechtelijke politie.

Met "Wolven" pakt Eén vanaf 4 december uit met een nieuw soort politiereeks. Hoofdpersonage Thomas Verhaege en zijn collega’s van Ecofin, de economische en financiële fraudecel van de federale gerechtelijke politie van Antwerpen, richten zich niet op de misdaden van de man in de straat, maar gaan resoluut achter de sleutelfiguren van de georganiseerde misdaad aan.

De hoofdrollen in "Wolven", dat in 2010 trouwens al voorafgegaan werd door de gelijknamige film, worden vertolkt door Axel Daeseleire, Gene Bervoets, Lotte Pinoy, Simone Milsdochter en Maarten Goffin. De opnames voor de series vonden plaats in Antwerpen en op het eiland Curaçao.

"Wolven" wordt, in navolging van het laatste seizoen van "Witse", uitgezonden met optionele audiodescriptie, die digitale kijkers zelf kunnen inschakelen. De serie is vanaf 4 december elke dinsdagavond om 20.40 uur te zien op Eén.

bron: deredactie.be

14-11-12

'De Pappenheimers' voortaan elke donderdag op VIER

 

'Donderdag' wordt de nieuwe zondag'. Dat zegt productiehuis Woestijnvis woensdag op twitter. In de voormiddag stevenvanherreweghe2011_lies willaert.jpgheeft zender VIER zijn plannen voor de winter bekend gemaakt. Naast 'De Pappenheimers' is VIER ook in volle voorbereiding voor de nieuwe quiz 'De Slimste Gemeente van Vlaanderen'.

 

Volgende week is er nog de tweede finaleweek van 'De Slimste Mens ter Wereld' Daarna is er elke donderdag een nieuwe aflevering van 'De Pappenheimers', gepresenteerd door Steven Van Herreweghe. En bij VIER zijn ze ervan overtuigd dat ook het elfde seizoen een succes wordt. 'Ik ben ervan overtuigd dat donderdagavond de perfecte avond is voor 'De Pappenheimers'. Veel mensen zijn thuis op donderdagavond, want ze maken zich klaar voor het weekend. Op vrijdagavond zijn ze op stap', zegt Van Herreweghe in Het Laatste Nieuws.

 

In het voorjaar van 2013 zet VIER in op de nieuwe quiz 'De Slimste Gemeente van Vlaanderen', die wordt gepresenteerd door Michiel Devlieger. 'De gemeenten hebben massaal gereageerd en organiseren volop voorrondes', zo zegt hij. Het programma wordt elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geprogrammeerd.

 

Bron: hln.be

09-11-12

Vtm dumpt 'Voor de Show' en werkt aan nieuw programma

Katja-Retsin-en-Bram-Van-Deputte-.jpgOp 21 december 2012 wordt de laatste aflevering van 'Voor de Show' uitgezonden. Vanaf het voorjaar van 2013 komt VTM dan met een nieuw programma in de vooravond.

We bouwen elke dag aan ons schema', aldus An Rydant, netmanager bij VTM. 'Dit betekent dat er geregeld nieuwe programma’s bijkomen en andere gaan. Ik wil onze presentatoren Bram en Katja en de hele ploeg van Voor de Show bedanken voor de afleveringen die we elke weekdag live te zien krijgen. Onze beslissing doet niets af aan hun prestaties. We bekijken nu hoe we de ploeg van Voor de Show kunnen inzetten voor andere programma’s.'.

Rydant laat verder weten dat er ondertussen hard gewerkt wordt aan het nieuwe vooravondprogramma, dat tussen 18u15 en 19u zal worden uitgezonden en van een ander genre zal zijn dan 'Voor de Show'. Tijdens de winterperiode, vanaf maandag 24 december, worden om 18.15 herhalingen van EHBL (Eerste Hulp bij Linkerhanden) met Tess Goossens uitgezonden.