29-11-12

Kobe Ilsen opnieuw gastheer ‘De Laatste Week'

kobe-ilsen.JPGKobe Ilsen presenteert voor het tweede jaar op rij tussen kerst en nieuw "De laatste week". De talkshow vat post in het Felixpakhuis in Antwerpen. Met gasten uit alle domeinen wordt er teruggeblikt op 2012.

Onder meer Alex Agnew, Gert Verhulst, Regi en Elke, Kris Peeters en Bart De Wever hebben hun komst al bevestigd. Dat meldt de persdienst van de VRT donderdag.

Ilsen verwelkomt gasten uit alle domeinen van het publieke leven voor een terugblik op 2012: van politieke zwaargewichten, muzikanten en mediafiguren tot topsporters en topacteurs.

De openbare omroep zoekt nog publiek voor ‘De Laatste Week'. Wie het programma van op de eerste rij wil meemaken, kan zich inschrijven op www.een.be. De opnames vinden plaats van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 december, telkens van 18 tot 21 uur. Het programma wordt om 21.30 uur uitgezonden op Eén.

28-11-12

Regionale zender RTV schrapt vijf banen

RTV.pngDe Kempense en Mechelse regionale zender RTV gaat herstructureren en schrapt 5 jobs. Dat meldt de zender in een persbericht. De herstructurering gebeurt vooral in de afdeling techniek en productie.

Het aantal journalisten voor de nieuwsuitzendingen over de Kempen en Mechelen blijft wel op peil, maar er wordt deels overgestapt op videojournalistiek, waarbij journalisten zelf met een lichtere en goedkopere camera op pad gaan en zelf de montage van hun reportages voor hun rekening nemen.

De zender neemt de maatregelen na het verdwijnen van een deel van het jaarbudget, doordat Telenet vorig jaar besloot de auteursvergoeding aan de regionale tv-omroepen af te bouwen. De belofte van mediaminister Ingrid Lieten (SP.A) om samen met de getroffen zenders snel een oplossing uit te werken heeft volgens RTV nog geen resultaat opgeleverd.

"Voor veel regionale omroepen kan dit de doodsteek betekenen", waarschuwt RTV. Tegelijk met de afvloeiingen gaat de zender investeren in zijn commerciële dienst, met de aanwerving van een extra account-executive. Ook de afdeling "producties voor derden" wordt versterkt, om zo meer inkomsten uit de markt te halen. In februari krijgt de zender bovendien een nieuwe look.

Bij RTV zijn er nu nog 30 voltijdse jobs, 5 daarvan worden dus geschrapt.

27-11-12

Ann De Bie zal toch niet "Reyers laat" presenteren

Ann-De-Bie.jpgVRT-journaliste Ann De Bie zal dan toch niet "Reyers laat" presenteren. Normaal gezien zouden zij en Lieven Van Gils elkaar gaan aflossen als presentator, maar dat gaat dus niet door. De Bie blijft actief bij "Het Journaal".

De hoofdredactie van Canvas heeft beslist om het volledige seizoen van "Reyers laat" door Lieven Van Gils te laten presenteren. "Omdat de presentatiestijl van beiden vrij ver uit elkaar ligt, zou het programma een andere invulling krijgen en anders aanvoelen", zo luidt het.

Ann De Bie is al aan de slag bij de VRT sinds 1994. Ze blijft actief als journaliste bij "Het Journaal".