26-10-12

Paul De Leeuw en VTM sluiten nieuwe deal

mannekepaul.jpgDe samenwerking tussen VTM en Paul De Leeuw krijgt een vervolg van langdurige aard. Beide partijen hebben vrijdag een nieuwe overeenkomst gesloten.

Het nieuws komt niet geheel onverwacht. Enkele dagen geleden was er al het nieuws dat Manneke Paul, dat rond Allerheiligen zou aflopen, zou doorgaan tot de kerstvakantie. De kijkcijfers, zo'n 300.000 per uitzending, zijn meer dan oke. VTM scoort tegen de dertig procent marktaandeel op de late maan- en donderdagavond en dat is veel meer dan vroeger. Maar er is meer. Ook na de winterstop komt Manneke Paul op het scherm. De Leeuw heeft vrijdag aangekondigd dat er met zijn bedrijf EVA Media een deal is afgesloten met VTM voor 24 nieuwe afleveringen in het voorjaar van 2013. Bovendien is er een principe-akkoord getekend om vanaf 1 augustus 2013 een exclusieve verbintenis voor twee jaar aan te gaan met de Vlaamse Media Maatschappij.

Gedurende die periode zal Paul behalve Manneke Paul ook andere programma's kunnen presenteren voor VTM. De programma's zullen telkens door zijn productiehuis EVA Media worden geproduceerd. Daarnaast blijft De Leeuw ook nog televisie maken in Nederland. Daar start zijn nieuwe show Langs De Leeuw zaterdag .  De Vlaamse uitzendingen neemt hij op zondag op.

bron: gva.be

25-10-12

Sofie Lemaire neemt presentatie van de Kruitfabriek op vrijdag voor haar rekening

120114sofie.jpgTom Lenaerts zal vanaf morgen niet langer De Kruitfabriek presenteren op vrijdag. Dat maakte tv-zender VIER bekend. Sidekick Sofie Lemaire neemt dan de presentatie voor haar rekening.

‘Vanaf morgen neemt Sofie Lemaire elke vrijdag de presentatie van De Kruitfabriek voor haar rekening’, luidt het in een persbericht. ‘Van maandag tot en met donderdag blijft Tom Lenaerts de vaste gastheer van De Kruitfabriek.’

‘Met Sofie Lemaire aan het hoofd van de interviewtafel blijft De Kruitfabriek dezelfde koers varen’, verzekert VIER. ‘Ook op vrijdag mag de VIER-kijker zich aan een terugblik op de actualiteit van de dag en aan fijne gesprekken over film, muziek of wetenschap verwachten.’

‘Tom en ik hadden al tijdens de zomer afgesproken dat we onze krachten zouden verdelen. Nu De Kruitfabriek goed en wel vertrokken is, maken we dat concreet’, stelt Lemaire zelf. ‘Het is best spannend, want voor mij toch weer een volgende grote stap. Ik weet me gelukkig gesteund door een sterke ploeg en dat stelt me gerust.’

23-10-12

Evy Gruyaert mama van zoontje Alec

201204100852-1_-evy-gruyaert-is-zwanger-.jpgVRT-omroepster Evy Gruyaert is bevallen van een zoon, Alec. Voor Gruyaert, die ook nog presentatrice is en juwelen ontwerpt, is het haar eerste kindje. Het bericht staat op Twitter, al is het nog niet officieel bevestigd. Zo krijgen Gruyaert en haar vriend Frederik De Proft op de sociaalnetwerksite onder andere felicitaties van collega-omroepster Eva Daeleman. "Er is een nieuwe omroeper geboren: Alec. Hoera voor Evy Gruyaert. Proficiat!", luidt de tweet.

bron: hln.be