Het begon in januari met een ideetje in De ochtendshow van Sven Ornelis en Kürt Rogiers om aan het eind van het jaar een feestje te organiseren voor kansarme kinderen. Als mascotte werd de knuffel van het overleden meisje Noa, de helft van een tweeling, gekozen. Meneer Konijn zou samen met enkele luisteraars het vliegtuig nemen om zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Voor elke kilometer kreeg hij 2 eurocent. De actie begon pas echt te leven nadat Meneer Konijn tijdens een vlucht naar Hollywood op de schoot mocht zitten bij de wereldberoemde actrice Pénelope Cruz. Toen schoten ze wakker bij Q: waarom er geen grotere solidariteitsactie van maken?

Het Meneer Konijn lied zette de actie helemaal op de kaart en de Q-luisteraars begonnen massaal acties op te zetten. Verenigingen brachten kilo's wortelpuree en liters wortelsoep aan de man, en de Meneer Konijn-T-shirts en -pralines werden vlot verkocht. Met de eindstreep in zicht werd Q-presentatrice Wine Lauwers met Meneer Konijn op het vliegtuig gezet om elf dagen bijna onafgebroken de wereld rond te vliegen, goed voor nog eens 50.000 kilometer. Gisterochtend landden ze in Zaventem om Meneer Konijn terug te brengen bij het gezin van Noa.

Een echte overrompeling was het niet voor de rechtstreekse uitzending van De ochtendshow van Sven Ornelis en Kürt Rogiers, maar er werd wel hier en daar een traantje weggepinkt. Zeker toen bekend raakte dat er (voorlopig al) 151.872 euro ingezameld was en minister Ingrid Lieten daar in naam van de Vlaamse regering nog eens 50.000 euro aan toevoegde, wat de tussenstand op 201.872 euro bracht. ‘Ik had het efkes moeilijk bij de aankomst van Meneer Konijn', zei Ornelis. ‘En ik besefte tijdens de uitzending plots dat we van iets heel verdrietigs een onwaarschijnlijk positief verhaal hebben kunnen maken', vulde Rogiers aan.