01-12-12

'Vrienden van Meneer Konijn' lanceren single voor goede doel

q-music.jpgMeneer Konijn, het knuffeldier van Q-Music, heeft nu ook een eigen lied. Met het nummer wil Q-Music geld inzamelen voor de vzw Kindergeluk, een vereniging voor kansarme jongeren. Meneer Konijn is een knuffel die nu al bijna een jaar lang de wereld rondreist. Het was de knuffel van Noa, een meisje dat te vroeg werd geboren en na twee maand overleed.
Meneer Konijn is al een tijdje de rode draad bij de ochtendshow van Sven Ornelis en Kürt Rogiers. ‘De idee was om de knuffel van de overleden baby Noa op wereldreis te sturen en de afgelegde kilometers in geld om te zetten om kansarme Vlaamse kinderen een fijne kerst te bezorgen. Maar stilaan is dat in een stroomversnelling gekomen', aldus Kim Boelens van de VMMA.

Het konijn heeft intussen al zowat 254.882 kilometer afgereisd en stond onder meer op de top van de Kilimanjara en op het podium met de Backstreet Boys. ‘Toen Meneer Konijn op de schoot ocht bij Pénelope Cruz ontstond er extra aandacht voor de actie en toen zijn we beginnen nadenken om er iets méér mee te doen,' aldus Boelens

 Eind december loopt het avontuur van Meneer Konijn ten einde met een grote inzamelactie en trekt de knuffel nog één keer op reis. Samen met presentatrice Wine Lauwers zal hij in tien dagen de wereld rondvliegen. Om de actie van Meneer Konijn nog meer kracht bij te zetten schreef Miguel Wiels het Het Meneer Konijn Lied. Het lied werd ingezongen door bekende Vlamingen als Koen en Kris Wauters, Nathalie Meskens, Thibaut Courtois, Kim Gevaert, Geert Hoste, Paul de Leeuw, Herman Brusselmans, Ingrid Lieten en Tom Boonen. Sharon den Adel, beter bekend als de frontvrouw van Within Temptation, nam het refrein voor haar rekening.

De mama van Noa liet via Twitter al weten dat ze een kropje in de keel had toen ze het nummer voor het eerst hoorde.

 

Het nummer is te koop op iTunes 

 

De commentaren zijn gesloten.