28-11-12

Regionale zender RTV schrapt vijf banen

RTV.pngDe Kempense en Mechelse regionale zender RTV gaat herstructureren en schrapt 5 jobs. Dat meldt de zender in een persbericht. De herstructurering gebeurt vooral in de afdeling techniek en productie.

Het aantal journalisten voor de nieuwsuitzendingen over de Kempen en Mechelen blijft wel op peil, maar er wordt deels overgestapt op videojournalistiek, waarbij journalisten zelf met een lichtere en goedkopere camera op pad gaan en zelf de montage van hun reportages voor hun rekening nemen.

De zender neemt de maatregelen na het verdwijnen van een deel van het jaarbudget, doordat Telenet vorig jaar besloot de auteursvergoeding aan de regionale tv-omroepen af te bouwen. De belofte van mediaminister Ingrid Lieten (SP.A) om samen met de getroffen zenders snel een oplossing uit te werken heeft volgens RTV nog geen resultaat opgeleverd.

"Voor veel regionale omroepen kan dit de doodsteek betekenen", waarschuwt RTV. Tegelijk met de afvloeiingen gaat de zender investeren in zijn commerciële dienst, met de aanwerving van een extra account-executive. Ook de afdeling "producties voor derden" wordt versterkt, om zo meer inkomsten uit de markt te halen. In februari krijgt de zender bovendien een nieuwe look.

Bij RTV zijn er nu nog 30 voltijdse jobs, 5 daarvan worden dus geschrapt.

De commentaren zijn gesloten.