22-11-12

Basketter Tomas Van Den Spiegel wint 'De Slimste Mens Ter Wereld'

1346876941.jpgBasketbalspeler Tomas Van Den Spiegel heeft zich gekroond tot "De Slimste Mens ter Wereld".Tomas Van Den Spiegel, basketter bij eersteklasser Telenet Oostende.  Won de finale, weliswaar nipt, tegen de West-Vlaamse Magali Cobbaert. Een vraag over textielondernemer Roger De Clerck bracht uiteindelijk de beslissing. Met het trefwoord Boer Clerck herleidde Van Den Spiegel net op tijd de score van Cobbaert tot 0.

Van Den Spiegel is de negende winnaar van de quiz die dit seizoen voor het eerst te zien was op VIER. Vorige winnaars waren Alain Grootaers, Stany Crets, Bert Kruismans (die tussendoor ook "Allerslimste Mens" werd), Wouter Deprez, Steven Van Herreweghe, Annelies Rutten, Freek Braeckman en Linda De Win.

In het eerste seizoen op VIER - daarvoor was de quiz te zien op Eén - haalde "De Slimste Mens ter Wereld" gemiddeld 827.764 kijkers per aflevering (tot voor de finale). Volgens de tv-zender was de quiz marktleider en haalde hij een gemiddeld marktaandeel van 30 procent in de VIER-doelgroep (18- tot 54-jarigen). Dat aandeel liep tijdens de finaleweek op tot 38 procent, luidt het. De eerste aflevering (gemiddeld 1.045.764 kijkers) lokte de meeste kijkers, maar ook tijdens de finaleweek werd de kaap van een miljoen kijkers een paar keer gerond.

"We zijn aan het bekijken of er een volgende reeks zal komen", luidt het bij VIER. "Dat zal ten vroegste volgend najaar zijn." Tijdens het voorjaar van 2013 zullen op VIER elke werkdag twee Woestijnvis-quizzen te zien zijn: "De Slimste Gemeente van Vlaanderen" met Michiel Devlieger en Sven De Leijer, en een nieuwe quiz met Steven Van Herreweghe.

De commentaren zijn gesloten.