18-10-12

Veerle Baetens krijgt belangrijke rol in BBC-serie 'The White Queen'

veerle-baetens-ik-ben-geen-strekenwijf_1000x667.JPGActrice Veerle Baetens, bekend van onder andere 'Sara' en 'Code 37', speelt binnenkort een belangrijke rol in 'The White Queen', een productie van de Britse openbare omroep BBC in coproductie met de VRT. Dat melden de Corelio-kranten. Baetens zal de rol van Margaretha van Anjou op zich nemen. Het personage van Margaretha, dat wordt omschreven als "een vrouw met duidelijke leiderscapaciteiten, een constante kracht", duikt pas in de vierde aflevering op.
"Het is een belangrijke rol, omdat er in de eerste afleveringen al veel over Anjou wordt gesproken", aldus Baetens. "Iedereen is heel bang van haar. En dan kom ik in beeld. Ik moet beantwoorden aan een opgebouwde vrees." De tiendelige serie gaat over de Rozenoorlogen, het lang aanslepende conflict tussen de huizen van York en Lancaster, maar wordt volledig in België gefilmd. De reeks is gebaseerd op de boeken van Philippa Gregory.

Voor Baetens is de rol een eerste, interessante kans om buiten de landsgrenzen zichtbaar te worden. Met een productiebudget van 22 miljoen euro is "The White Queen" een internationale topreeks. De distributierechten van de serie werden onlangs gekocht door het Amerikaanse entertainmentbedrijf Starz LLC.

bron: hln.be

De commentaren zijn gesloten.