05-10-12

VIER past programmatie niet aan, 'Komen Eten' verandert vanaf januari

Logo_VIER.jpgWoestijnviszender VIER is drie weken oud en door tegenvallende kijkcijfers werd in de media gemeld dat de programmatie zou worden aangepast door de hevige concurrentie. Volgens de woordvoerder van VIER groeit het aantal kijkers echter nog wekelijks en zullen de uitzenduren de komende weken zeker nog niet veranderen. 'Komen Eten' wordt vanaf januari wel aangepast.

Vooral de kijkcijfers van 'Komen Eten' stelden zwaar teleur: nu ongeveer 50.000 tot 60.000 in tegenstelling tot 360.000 op VT4 vorig seizoen. Vanaf januari zal het programma weer volgens het oude concept te bekijken zijn, met een offscreen-stem die commentaar levert. Nu gaat presentator Iwein Segers op bezoek bij de kandidaten. VIER wil het programma zo goed mogelijk bij de nieuwe zenderidentiteit laten aansluiten. "Niet alle beslissingen zijn meteen een schot in de roos, dus de sturen ook de makers van 'Komen Eten' hun plannen bij", zegt de woordvoerder van VIER.


Er waren ook geruchten over een nieuw programmaschema, maar dat wordt door VIER ontkend. Het hele najaar zullen programma's als 'Komen Eten', 'De Kruitfabriek' en 'De Slimste Mens' op hun vertrouwde uitzenduur blijven, aangezien het aantal kijkers volgens VIER nog wekelijks groeit.

De commentaren zijn gesloten.