13-08-12

Odilon uit 'De Kotmadam' overleden

198989_10151996054505321_844202157_n.jpgIn Aalst is acteur Odilon Mortier overleden. Hij is vooral bekend van zijn rol in de komische VTM-serie "De kotmadam". Mortier was ook een van de vaste gezichten van het moppenprogramma "HT&D" op dezelfde zender. Hij is 81 geworden.

De gezondheid van Mortier was al langer zorgwekkend, maar dat weerhield de bekende Aalstenaar er niet van vorig jaar nog zijn 20ste seizoen als de niet al te snuggere cipier in te blikken. Dit jaar vonden naar verluidt ook al opnames van het 21ste seizoen plaats, maar hoe men het verlies gaat opvangen is momenteel niet geweten, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Mortier had hartproblemen en bracht de voorbije weken veel tijd in het ziekenhuis door. Eigenlijk moest hij al een tijdje onder het mes, maar dat liet zijn verzwakte lichaam niet toe.

“Met het overlijden van Odilon Mortier verliest de ploeg van "De kotmadam" een gewaardeerde collega en een goede vriend", reageert An Rydant, de programmatiemanager fictie bij VTM. “Het overlijden van Odilon is een harde klap voor zijn collega-acteurs en de productieploeg", zegt René Vlaeyen, de producent van "De kotmadam".

Het 20e seizoen van "De kotmadam", het laatste waaraan Mortier heeft meegewerkt, komt dit najaar op het scherm. In de 21e reeks, die momenteel wordt opgenomen, wordt hij niet vervangen. "Odilon is immers onvervangbaar", luidt het.

De commentaren zijn gesloten.