07-08-12

Najaarsprogrammatie van Eén bekend: 'Iedereen beroemd' vervangt 'Man Bijt Hond'

logo_een1.jpgHet VRT-net stelde zijn najaarsprogrammatie voor. 'Iedereen beroemd' wordt de opvolger van het dagelijkse magazine 'Man bijt hond' op één. Naast het nieuwe magazine komen er vijftien nieuwe programma's.

 Het laatavondjournaal op weekdagen komt er klokvast om 22.15 uur en zal maar een kwartier duren. De eindejaarsprogrammatie van één oogt ambitieus. De jaren van besparingen aan de Reyerslaan hadden een weerslag op de programmatie, gaf netmanager Jean Philip De Tender toe. "We willen sterker maken waar we goed in zijn - live en dagverse televisie - maar ook de zwaktes, de vele aankopen en herhalingen, aanpakken", zegt De Tender.

 In primetime zet één maximaal in op programma's van eigen bodem, met als nieuwigheden de fictiereeks 'De Vijfhoek' op dinsdag en het muziekprogramma 'In de mix' op donderdag. Van 21.30 uur tot 22.15 uur loopt tot eind september 'Villa Vanthilt', opgevolgd door een dagelijks programma rond de gemeenteraadsverkiezingen, op zijn beurt afgelost door de nieuwe avondshow van Tomas De Soete en Freek Braeckman.

Vijftien nieuwe programma's zijn er in totaal, met onder meer de nieuwe fictiereeksen 'Quiz me quick' (van Bart De Pauw), 'Salamander', 'Wolven' en de Vlaams-Nederlands-Scandinavische reeks 'The Spiral'. Op zaterdag is er de comeback van Luc Appermont in de nostalgische kwis 'Vroeger of later?'.

Eén is met 34,2% marktleider in het Vlaamse televisielandschap. Netmanager De Tender sluit niet uit dat dat aandeel kleiner wordt. "Maar er is wat bonus", zegt hij.

4123993117.jpg

bron: http://focus.knack.be

De commentaren zijn gesloten.