02-08-12

Martine Tanghe maakt op 3 september comeback als nieuwsanker

large_588302.jpgOp 3 september, exact tien maanden nadat ze plots van het tv-scherm verdween om de strijd tegen borstkanker aan te gaan, keert Martine Tanghe terug als ankervrouw van 'Het Journaal'. Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en bevestigt de vrt in een persbericht.

Het wordt een comeback zonder compromis, want de 56-jarige nieuwslezeres wordt in de weken nadien ook één van de gezichten van de VRT-verkiezingsprogramma's en zal op 14 oktober voor Eén de grote Verkiezingsshow aan elkaar praten.

VRT-woordvoerder Bjorn Verdoodt bevestigt aan de krant dat Martine Tanghe weer aan de slag gaat en meteen haar functie als ankervrouw van 'Het Journaal' van 19 uur en ook dat van 13 uur weer voor haar rekening zal nemen.

'Maar we zijn vooral gelukkig dat Martine goed hersteld is van de ziekte waarmee ze vorig jaar werd geconfronteerd', aldus Verdoodt. De populairste nieuwslezeres van Vlaanderen kan straks dus een zwarte pagina omdraaien en opnieuw voluit voor haar job gaan.

Martine Tanghe is nu voldoende hersteld om weer aan het werk te gaan, zegt de vrt in een persbericht. 'Gesterkt door de vele steun- en sympathiebetuigingen tijdens haar revalidatieperiode zal ze snel weer het vertrouwde Journaal-gezicht worden dat ze altijd al is geweest.'

De commentaren zijn gesloten.