De website Clint.be berichtte maandag dat Melvin Klooster, acteur en vooral presentator op Ketnet, onderwerp is van een onderzoek van het Antwerpse parket. Een jonge vrouw heeft een klacht tegen Melvin ingediend bij de Antwerpse politie. Ze zei dat ze na een uitstapje naar Strantwerpen misbruikt en verkracht werd door de ketnetwrapper, aldus Clint.be.

De VRT heeft geen informatie over die klacht en dat onderzoek, schrijft de openbare omroep in een persbericht. Toch zal Melvin Klooster niet meer op televisie verschijnen of opduiken op VRT-evenementen 'zolang er niet meer duidelijkheid is over de zaak'.

'Het spreekt voor zich dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel wordt bewezen', schrijft de VRT. 'Gezien de aard van het vermeende onderzoek en het feit dat Melvin Klooster een tv-gezicht is, willen we in ieders belang wel voorzichtig handelen.'

Toch benadrukt de zender dat  'de vermeende feiten zich, volgens het artikel, niet binnen een VRT-context zouden hebben afgespeeld'.

Volgens Clint.be bracht Melvin Klooster een vriendin naar huis toen die onwel werd op Strantwerpen. Daar zou hij haar misbruikt en verkracht hebben. Volgens de website diende ze klacht tegen de ketnetwrapper in toen ze hoorde dat Melvin het misbruik gefilmd zou hebben.

Maar ze trok haar klacht in. Toch beschouwt de politie de feiten als voldoende zwaarwichtig om verder onderzoek te voeren. 'Het is niet omdat een klacht ingetrokken wordt, dat het onderzoek wordt stopgezet', aldus Paul Van Tichelt van het Antwerpse parket. Aangezien het om een zedenzaak gaat, weigert het parket alle verdere commentaar.

Fabeltje

Volgens de ketnetwrapper is het verhaal uit de lucht gegrepen. 'Ze heeft haar klacht ingetrokken omdat het een fabeltje is', zegt hij op Clint.be. ''Ik heb nog steeds contact met dat meisje, wij horen elkaar elke dag.'

bron: nieuwsblad.be