13-06-12

Piet Huysentruyt moet bij vtm wijken voor Sofie Dumont

0301-sofie_0.jpgEind deze maand trekt vtm de stekker uit het dagelijkse programma 'De Perfecte Keuken' met Piet Huysentruyt. De commerciële zender pakt in het najaar uit met een nieuwe kookshow, waarin tv-kokkin Sofie Dumont gastvrouw speelt. Daarmee hoopt vtm een beter antwoord te vinden op het succes van Jeroen Meus en zijn "Dagelijkse Kost" op Eén, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Op vrijdag 29 juni valt het doek definitief over 'De Perfecte Keuken', het dagelijkse kookprogramma waarin Huysentruyt in exact vijftien minuten tijd een gerecht klaarmaakt. 'De Perfecte Keuken', de opvolger van 'Lekker Thuis', liep acht seizoenen en haalde de kaap van 1.400 uitzendingen.

Tijdens de zomermaanden zendt vtm een tweede vakantiereeks 'Piet Speelt Met Vuur' uit, maar na de zomer moet hij plaatsmaken voor Sofie Dumont, die met een nieuw dagelijks kookmagazine mee de vooravond van vtm moet opkalefateren. Het wordt geen bakprogramma met enkel brood- en bankettoestanden, maar een écht kookmagazine, dat het bastion dat Jeroen Meus op één heeft opgebouwd, weerwerk moet bieden. En er is nog meer slecht nieuws voor Huysentruyt. Zijn programma 'SOS Piet' krijgt nog een zeventiende seizoen in het najaar maar of er in 2013 een vervolg komt, is nog niet beslist.

De commentaren zijn gesloten.