08-06-12

Bart De Prez weg bij de VRT

VRT.jpgBart De Prez verlaat de VRT. Dat meldt de openbare omroep. De Prez heeft een 25 jaar lange carrière achter de rug bij de openbare omroep, zowel bij radio als televisie, en stond de laatste twee jaar aan het hoofd van het interne productiehuis van de VRT, Het Televisiehuis. Over waar De Prez naartoe gaat, wil de VRT niet communiceren.

De Prez begon zijn carrière bij Radio 1, werkte voor Radio 2 en Radio Donna en startte bij televisie onder andere de programma's 'De Drie Wijzen', 'Typisch Chris' en 'Het Swingpaleis' op. In 2000 werd hij adjunct-netmanager bij TV1 en later leidde hij Radio Donna en VRT Entertainment.

De jongste twee jaar stond De Prez aan het hoofd van Het Televisiehuis. De dagelijkse leiding van het interne productiehuis gaat voorlopig naar directeur productie Lena De Meerleer.

'Ik heb bij de VRT schitterende momenten en periodes meegemaakt en ben uitermate fier op wat we met de medewerkers van Het Televisiehuis hebben gerealiseerd. Ik ga weg in overleg en in goede verstandhouding met de directie. Ik ben de VRT erg dankbaar voor de vele kansen die ze mij gaf', zegt De Prez vrijdag.

De VRT laat nog weten dat het vertrek van Bart De Prez geen invloed heeft op de voorbereidingen voor nieuwe en bestaande programma's van Het Televisiehuis.

De commentaren zijn gesloten.