13-04-12

Genk wil geen 250.000 euro investeren in tweede reeks 'Danni Lowinski'

editiepajot_Genk_Varia_Danni_Lowinski_02_foto_Roger_Mortelmans.jpgStad Genk is niet geneigd om opnieuw 250.000 euro te investeren in de nieuwe reeks van 'Danni Lowinski'. De serie mag dan een kijkcijfersucces zijn voor vtm, Genk is niet onverdeeld gelukkig met het resultaat. 'De afleveringen zijn wat te plat, het taalgebruik kan beter en er zijn foute beelden van Genk gemaakt'. Dat zijn enkele reacties van ondermeer burgemeester Wim Dries en Raf Tilliard, voorzitter van de vereniging Horeca Groot Genk.

'Danni Lowinski', met onder anderen Nathalie Meskens en Kürt Rogiers in de hoofdrollen, wordt goed bekeken op vtm. De Limburgse stad Genk is de locatie van de reeks. Het bestuur had stevig in de productie geïnvesteerd en provincie Limburg paste nog eens hetzelfde bedrag bij. Een investering van een half miljoen euro dus. Genk hoopte het toerisme in de streek aan te zwengelen. Maar dat blijkt nu tegen te vallen. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat de stad weer 250.000 euro in de nieuwe reeks afleveringen zal pompen.

'Sommige decors in de reeks zijn in Genk helemaal niet terug te vinden', aldus Raf Tilliard van de vereniging Horeca Groot Genk. En ook CD&V-burgemeester Wim Dries heeft zo zijn opmerkingen. 'De Antwerpse tongval van veel acteurs stoorde mij. Niet dat ze Limburgs moesten praten, maar men had beter voor het Algemeen Nederlands gekozen', zo zegt de burgervader in Het Nieuwsblad.

Uit een enquête onder Genkse zelfstandigen blijkt dat er in het algemeen ontgoocheling over de scenario's heerst. Volgens de resultaten van het onderzoek vinden velen 'Danni Lowinski' 'boers en platvoers'. Nog volgens de handelaars komen er teveel mensen uit de marginaliteit aan bod waardoor dat volgens hen de perceptie wekt dat er veel marginalen in Genk wonen.

Het stadsbestuur zal nu met vtm en productiehuis Sultan Sushi overleggen over een eventuele toekomstige investering, maar heeft nog geen beslissing genomen. Volgens Het Nieuwsblad wil ook bij vtm én Sultan Sushi voorlopig niemand commentaar geven.

De commentaren zijn gesloten.