De directie van de VRT en de vakbonden bereikten geen akkoord over een aangepaste programmering, waardoor op tv en radio wellicht weinig te merken zal zijn van de staking. Volgens VRT-woordvoerder Björn Verdoodt gingen de uitzendingen maandagvoormiddag alvast zoals normaal op antenne.

Sven Pichal moest het radio 1-programma 'Peeters & Pichal' echter wel alleen presenteren, want Annemie Peeters daagde niet op. 'Ik ben loyaal aan mijn vakbond. Dat is de overweging die ik heb gemaakt', verklaarde Peeters daarover.

Vandenhoeck is niet te spreken over de houding van de VRT-directie, die volgens hem 'de kant van de regering heeft gekozen in een kwestie die de bevolking verdeelt'.

De christelijke vakbond wilde vorige week overigens wel ingaan op een voorstel van de directie over de programmering op de stakingsdag. Het ACV betaalt stakers, maar doet niet mee aan de stakingspost.

Het is nog afwachten hoe de rest van de dag op de openbare omroep zal verlopen, zegt Verdoodt. Het hangt er vanaf wie komt werken en wie niet. Bij de Franstalige openbare omroep RTBF bereikten vakbonden en directie wel een akkoord. Daar zijn er vervangprogramma’s te zien, maar worden de nieuwsuitzendingen wel zoals normaal uitgezonden.