13-01-12

Louis Talpe binnenkort in Goede Tijden, slechte tijden

Louis Talpe gaat een hoofdrol spelen in 'Goede tijden, slechte tijden', de populairste soap van Nederland die elke LouisTalpeKBL5[1].JPGdag tot twee miljoen kijkers lokt. Talpe, bekend van 'Mega Mindy', maakte indruk met zijn auditie.

'Goede tijden, slechte tijden is een nieuwe hunk rijker. De Vlaamse Louis Talpe maakt binnenkort zijn entree in de rol van Mike'. Zo kondigt de Nederlandse zender RTL4 de komst van Louis Talpe aan op de website van Goede tijden, slechte tijden. De zender doet dat terecht met enig tromgeroffel, want Goede tijden, slechte tijden is in Nederland een zeer belangrijk programma. Het wordt al sinds 1990 uitgezonden en haalt geregeld evenveel kijkers als Thuis en Familie samen: gemiddeld rond de 1,5 à 1,8 miljoen kijkers met uitschieters boven de twee miljoen. Het is in Nederland de langst lopende soap en ook de beste bekeken, al moet vermeld worden dat het ook de énige soap is. Het is het best scorende programma na het onklopbare NOS journaal. Goede tijden, slechte tijden worden in Nederland kortweg GTST genoemd.

Bij RTL4 zijn ze bijzonder opgetogen met de komst van Louis Talpe, bij ons vooral bekend als Mega Toby uit de Studio 100-reeks Mega Mindy. 'De soap Goede tijden, slechte tijden telt ongeveer twintig acteurs', vertelt Eva Peters. 'Dat zijn de vaste castleden. Louis Talpe hoort daar nu ook bij. Dit is dus meer dan een gastrol, het is een volwaardige rol voor een lange periode. Mogelijk spreken we over meerdere jaren. Een aantal acteurs had het programma verlaten en dat gaf ruimte voor nieuwe gezichten. We zijn op zoek gegaan naar een goeie acteur, niet per definitie een Vlaming. Louis heeft een goeie auditie gedaan. Hij is ideaal voor de doelgroep van de soap, van twaalf tot 49 jaar.' Talpe is woensdag met de opnames begonnen.

De commentaren zijn gesloten.