05-01-12

'Voor de show' verhuist naar vtm-nieuwsredactie

Voor de Show verhuist naar de nieuwsredactie van vtm. Door de ingreep moet het showbizz-programma sneller op de bal kunnen spelen. De redactie en het decor van Voor de Show huist momenteel nog in media_xl_4551636.jpgBoortmeerbeek bij Studio-A, het productiehuis van vtm. Geen ideale situatie, oordeelde vtm, want daar zit men te ver van alles en iedereen in Vilvoorde en beschikt men ook niet over dezelfde technische middelen. Daarom besliste de directie van de commerciële zender om Voor de Show naar het moederbedrijf te verhuizen, waar ze een plaatsje zullen krijgen vlakbij de nieuwsdienst van vtm. De verhuis moet ten laatste midden maart voltooid zijn. "Door samen te zitten met de nieuwsdienst, kunnen we hun expertise delen met de redactie van Voor de show," legt woordvoerster Sara Vercauteren uit. "Bovendien kan Voor de Show op die manier ook gebruik maken van de technische faciliteiten van de nieuwsdienst." Zo staan de satellietwagens om snel ergens ter plaatse te gaan in Vilvoorde en heeft de nieuwsdiensten ook internationale contracten met nieuwsleveranciers waarmee het showbizznieuws van overal ter wereld binnenloopt. Inhoudelijk blijft het programma wel onder de bevoegdheid van programmadirecteur Jan Segers vallen. De nieuwsdienst blijft daar buiten.

De maatregel moet er vooral voor zorgen dat Voor de Show sneller op de bal speelt. Het showbizzprogramma is immers in hetzelfde bedje ziek als zijn voorganger De Maandagshow: veel reportages komen te laat op het scherm. Vaak zendt het programma een item over bijvoorbeeld een optreden pas twee dagen later op het scherm uit, waardoor Voor de Show steeds achter de feiten aanholde.
Voor de show haalt tot nu toe teleurstellende kijkcijfers. Meestal schommelt het aantal kijkers rond de 200.000, terwijl Blokken op Eén van recordscore naar recordscore gaat.

De commentaren zijn gesloten.