26-12-11

VRT-journalist Bruno Huygebaert (50) overleden

VRT-journalist Bruno Huygebaert is onverwachts overleden. Dat maakt de openbare omroep vandaag bekend. Hij was net 50 jaar geworden. In overleg met de familie geeft de VRT geen verdere informatie over de omstandigheden waarin de journalist overleed. Bruno Huygebaert werd geboren in Merksem op 6 november 1961. Hij groeide op in Borgerhout en studeerde Klassieke Filologie in Antwerpen en in Leuven, gevolgd door een extra jaar Oudheidkunde en Kunstgeschiedenis. In 1985 behaalde hij een master in Klassieke Cultuur aan de Stellenbosch-universiteit in Zuid-Afrika.
 
"Maakte indruk met dossierkennis"
Huygebaert begon zijn loopbaan in het onderwijs en het bedrijfsleven. In 1990 ging hij aan de slag als radiojournalist bij de VRT. Hij werkte als verslaggever en gaf duiding bij zowat alle financiële en sociaal-economische dossiers. Daarnaast was hij ook Wetstraatverslaggever.
 
"Bruno maakte indruk door zijn gedrevenheid en zijn dossierkennis", zegt chef radionieuws Rony Van Gastel. "Gebeurde er ergens in Vlaanderen iets op financieel, sociaal of economisch gebied, dan was je als luisteraar en als collega bij hem aan het goede adres. We zullen Bruno missen als journalist, maar vooral als een fijne en gevoelige collega."

page_aec8a7d6dbcbdd2cb3cb0dd5da3b44e7.jpg

23-12-11

Evi Hanssen en Fred Di Bono vormen niet langer een koppel

VTM-presentatrice Evi Hanssen en muzikant Fred Di Bono zijn niet langer een koppel. Dat hebben ze laten weten in evi-hanssen-breekt-met-fred-di-bono-id2405062-460x0.jpgeen persbericht. Het koppel heeft 2 kinderen: Scout (2) en Mac (1). "Evi Hanssen en Fred Di Bono hebben besloten om een punt te zetten achter hun relatie en voortaan hun eigen pad te bewandelen", luidt het in de perstekst.

Het koppel wil geen verdere commentaar geven op het nieuws. Ze waren 6 jaar lang getrouwd. Evi Hanssen is onder meer bekend als presentatrice van het 2BE-programma "Expeditie Robinson".

VTM onder vuur na zelfmoordgrap in 'Tegen de Sterren op'

Het VTM-programma 'Tegen de Sterren op' krijgt zware kritiek op de 'Boer zkt Vrouw'-sketch waarin een boer op album_large_4459238.jpgverschillende manieren zelfmoord probeert te plegen. 'Dit geeft mensen een extra duw om zelfmoord te plegen', klinkt het bij de Vlaamse zelfmoordpreventiegroepen in Het Laatste Nieuws. In de bewuste sketch van donderdagavond zie je hoe 'imitator-boer' Chris Van Espen de loop van een geweer in zijn mond heeft als 'Dina Tersago' (imitatie van Nathalie Meskens, red.) binnenwandelt. Op het einde zie je hem dan met een touw rond de nek van een balk in de schuur springen.

 Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding kon er alvast niet mee lachen. 'Dit is choquerend voor nabestaanden van mensen die zichzelf van het leven beroofd hebben', luidt het in Het Laatste Nieuws.

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMA, moederholding van VTM, red.) is verbaasd door de negatieve reacties. 'Het gaat om een komisch programma en humor is nu eenmaal iets persoonlijks. Het was zeker niet de bedoeling om iemand te kwetsen.'

 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02–649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).