10-12-11

Milow en zijn protégé Selah Sue grote winnaars MIA's

Vanavond werden de Music Industry Awards uitgereikt. Milow verzilverde drie van de zeven nominaties (beste media_l_4515297.jpgpop, beste live act en beste mannelijke soloartiest), Selah Sue haalde er drie op vier binnen: beste album, beste doorbraak en beste solovrouw. 'Somebody That I Used To Know' van Gotye werd tot clip én hit van het jaar gestemd, Hooverphonic mag zich beste groep noemen. Naast haar drie awards kreeg Selah Sue ook nog de MIA voor best verkopende artiest. Bart Peeters won voor het vierde jaar op rij een MIA in de categorie Nederlandstalig.

Lesley-Ann Poppe, die de Mia voor beste pop (je hebt 'm!)uitreikte, kondigde aan dat ze haar jurk van ontwerper Toehelpmij zou veilen voor Music For Life. Adriaan Van den Hoof doet hetzelfde met zijn gesigneerde pak.
Tom Barman, op wie schijnbaar een extra camera was gezet, strekte zijn middelvinger niet. dEUS mocht de prijs voor beste rock alternative ophalen en toen Milow de MIA voor beste live act kreeg, kreeg Barman net een strategisch afleidende sms.

milow-en-selah-sue-winnen-meeste-mia-s-id2346053-460x0.jpgVoorts was de bezonnebrilde presentator Marcel Vanthilt zijn scherpe zelve met uitspraken als 'het ruikt hier naar Greet Rouffaer' (na het vuurwerk van Milk Inc.) en 'wij vonden de laatste Limburgers die niet betrokken zijn bij fraude, een seksschandaal of weggeblazen zijn op Pukkelpop' (bij de aankondiging van Milk Inc.).
Met een strofe uit Springsteens 'No Surrender' nam Milow de MIA voor beste live-act in ontvangst, opnieuw zocht Tom Barman troost op zijn gsm.  Voorts liep Willy Sommers er wat verloren in de kille nacht bij, waren de filmpjes en aankondigingen best verteerbaar, bij momenten zelfs grappig. Bart Peeters heeft inmiddels aangekondigd voorlopig de stekker uit te trekken. Mag Milow volgend jaar een videoboodschap ineenflansen? (lb)

MIA's 2011
Pop: Milow
Populair: Christoff
Dance/electro: Arsenal
Rock/alternative: dEUS
Nederlandstalig: Bart Peeters
Live: Milow
Doorbraak: Intergalactic Lovers
Solo man: Milow
Solo vrouw: Selah Sue
Groep: Hooverphonic
Album: Selah Sue
Artwork: Dez Mona
Auteur-componist: Raymond van het Groenewoud
Muzikant: Mauro Pawlowski
Videoclip: Gotye - Somebody That I Used to Know
Hit: Gotye - Somebody That I Used to Know


De commentaren zijn gesloten.