02-11-11

Benidorm Bastard Gaston (81) overleden

Gaston Rombauts, een Mechelaar die bekend werd als een van de Benidorm Bastards, is dinsdagochtend overleden media_xl_4448143.jpgaan kanker. Hij was vorige maand pas 81 geworden.
Benidorm Bastards is een populair programma op 2BE en vtm waarin bejaarden jongeren beetnemen voor de verborgen camera. Rombauts was daarin een van de hoofdrolspelers. "Tijdens de opnames beleefde hij de tijd van zijn leven. Toen hij ons vertelde over zijn ervaringen op de set, kwamen we soms niet meer bij van het lachen", vertelt Jean Cassimon, een van zijn vrienden bij de Klank Film Klub Mechelen (KFKM).
Gaston Rombauts was al een tijdje erg ziek. Na een moedige strijd stierf hij op Allerheiligen in de palliatieve afdeling van het Mechelse Sint-Maartenziekenhuis. "Toen ik hem afgelopen zondag voor het laatst bezocht, kon hij moeilijk praten. Toch wilde hij me nog een mop vertellen. Dat typeerde hem", vertelt Cassimon.

Benidorm Bastards is een van de meest succesvolle Belgische formats ooit. Het werd verkocht aan tientallen buitenlandse zenders zoals het Amerikaanse NBS, en werd onlangs genomineerd voor de prestigieuze Emmy Awards.

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMM) draagt de aflevering van zondag op aan Gaston. "Omdat hij het programma in zijn hart droeg. Als laatste eerbetoon voor zijn fantastische werk", zegt programmadirecteur Jan Segers.

De commentaren zijn gesloten.