04-08-11

MTV-top boos om tweets TMF-vj Sofie

Het rommelt bij muziekzender TMF! Dat bleek eerder deze week al nadat bekend geraakte dat MTV Networks de sofie glamit.jpgNederlandse TMF stopzet. Meteen nadien regende het reacties op Twitter, ook van vj Sofie, één van de Vlaamse TMF-gezichten. MTV Networks kan er niet mee lachen. In Nederland verdwijnt TMF definitief van het scherm. Meteen staken ook de geruchten de kop op dat de Vlaamse TMF snel zou volgen. Geruchten die ook gevoed werden door enkele tweets van vj Sofie, één van de gezichten van de jongerenzender.

Sofie Engelen,bekend van het programma 'No Guts, No Glory' reageerde vrijwel meteen na de bekendmaking in Nederland op Twitter: 'No Guts No Glory op TMF:  Een van de laatste wapenfeiten van TMF as it should be!'. Als iemand haar om uitleg vroeg, kwam de volgende tweet: 'omdat TMF een hele andere richting opgaat binnenkort, not in a good way...'.

Tweets die uiteraard ook terecht zijn gekomen bij de top van MTV Networks, de eigenaar van TMF. En daar kan men niet lachen met de uitlatingen van vj Sofie. 'MTV Networks staat hier niet achter', klinkt het bij financieel directeur Gregory Struyf die opnieuw een herlancering van TMF aankondigt. Zo zou de zender begin september uitpakken met nieuwe programma en nieuwe gezichten.

'De programma's WTF en 'No Guts No Glory' worden afgevoerd. Daardoor zal Sofie minder te zien zijn, dat verklaart wellicht haar ontgoocheling. TMF past zich aan aan de noden van jongeren die nu veel meer met sociale media als sms en Twitter bezig zijn. Als dat niet door iedereen gesmaakt wordt, is dat maar zo. De uitspraken van Sofie zijn voor haar rekening', aldus Gregory Struyf.

De commentaren zijn gesloten.