12-07-11

SBS en VMMa begraven strijdbijl in zaak Vangheluwe

Vtm en VT4 hebben hun ruzie over het beruchte interview met voormalig bisschop Roger Vangheluwe bijgelegd. De mediagroepen SBS Belgium (VT4) en VMMa (vtm) hebben daarover een overeenkomst gesloten. Het vlaanderen_vandaag.jpgVT4-actualiteitsprogramma 'Vlaanderen Vandaag' pakte op 14 april uit met een exclusief live-interview met Roger Vangheluwe. In het interview bekende Vangheluwe het misbruik van zijn twee neven, maar hij vergoelijkte de feiten ook. Vtm nam even later in 'Het Nieuws' een deel van het interview over, zeer tegen de zin van VT4.

VT4 liet onmiddellijk weten dat het daarvoor geen toestemming had gegeven en kondigde gerechtelijke stappen aan. Een dag later wilde SBS Belgium ook naar de Raad van de Journalistiek stappen omwille van "valse beschuldigingen". Volgens vtm had VT4 een satellietwagen besteld in naam van vtm De plooien zijn nu op beide vlakken gladgestreken. "De exclusieve 'Vlaanderen Vandaag'-beelden werden wereldwijd door verschillende zenders aangekocht aan geldende markttarieven, ook de VMMa heeft een gelijkaardige overeenkomst gesloten met SBS Belgium. VMMa en SBS Belgium sluiten hiermee deze zaak dan ook af en werken als ambitieuze concullega's verder in de boeiende Vlaamse nieuwsarena."

VMMa erkent dan ook de "integrale exclusiviteit" van het interview dat VT4 destijds "als primeur rechtstreeks uitzond". "De VMMa erkent dat de research en productie door de redactie van 'Vlaanderen Vandaag' op een correcte journalistieke en deontologische wijze tot stand is gekomen."

De commentaren zijn gesloten.