20-06-11

VTM maakt eigen 'Oh oh Cherso'

Productiehuis Eyeworks is op zoek naar de Vlaamse tegenhangers van Sterretje, Barbie en Joker, de randjongeren Oh_Oh_Cherso-bew.jpguit Den Haag die het mooie weer maakten in Oh oh Cherso. VTM of 2BE wil binnenkort uitpakken met een eigen versie van die docusoap. Al kan het zijn dat de Vlaamse jongeren naar een andere locatie mogen dan het Griekse Chersonissos.

Het format van het programma is eenvoudig: zet acht jongeren op een vliegtuig naar een populaire jongerenbestemming en stop ze daar samen in een villa. Genoeg drank en de aanwezigheid van mooie jongens en meisjes doen de rest.

Volgens VTM-woordvoerster Sara Vercauteren is het nog niet helemaal zeker of het programma er echt komt. 'Eyeworks moet eerst de juiste jongeren vinden, dat is cruciaal om het programma te kunnen opstarten.'

Voor het Nederlandse programma gingen de makers specifiek op zoek in Den Haag, omdat daar de meeste jongeren wonen die het niet te nauw nemen met zeden en moraal. In Vlaanderen zou vooral worden gezocht in Eeklo en Blankenberge, maar dat weigert VTM te bevestigen.
Oh oh Cherso was ontzettend populair in Nederland en werd ook op 2BE uitgezonden. Deze winter kwam er een vervolg, waarvoor Barbie en co. naar Tirol trokken.

De commentaren zijn gesloten.