17-06-11

An Lemmens presenteert, Natalia, Alex Callier, Jasper Steverlinck en Koen Wauters zijn coaches bij The Voice van Vlaanderen

In het najaar gaat Ann Lemmens op VTM in ‘The Voice van Vlaanderen’ op zoek naar de beste stem van ons logo.pnglandsgedeelte. Alleen de stem telt dit keer. Alex Callier, Jasper Steverlinck en Koen Wauters en Natalia zullen de deelnemende kandidaten coachen. Het originele format The Voice of… is bedacht door John De Mol, de bedenker van programma’s als Big Brother. Het werd vorig jaar in Nederland gelanceerd en oogstte meteen internationale belangstelling oogstte vanwege nooit geziene selectieprocedure.

Toen de uiteindelijke ‘The Voice of Holland’-winnaar Ben Saunders zijn cover van ‘Use Somebody’ van The Kings of Leon voor de eerste keer bracht, konden de coaches zich enkel baseren op de stem van Saunders omdat ze met hun rug naar de optredende zangers zitten. De blind auditions sloegen in als een bom: maar liefst 1 op 5 Nederlanders volgde elke uitzending op de voet. Reden genoeg voor RTL Nederland om een tweede seizoen te brengen dat eind dit jaar op antenne zal verschijnen.

Ook in andere landen groeide de belangstelling naar het originele format van deze talentenjacht. Het format is in productie in meer dan 15 landen, waaronder de VS, Duitsland, Turkije, Oekraïne, Bulgarije, Roemenië, Israël en Canada.

Sinds eind april loopt ‘The Voice’ in de VS waar de vierkoppige jury, die bestaat uit Cee Loo Green, Adam Levine (Maroon 5), Blake Shelton en Christina Aguilera, de deelnemers momenteel klaarstoomt voor de liveshows.

Volg alles over The Voice via

http://thevoice.skynetblogs.be/

De commentaren zijn gesloten.