08-06-11

Dirk Abrams ruilt de VRT voor deMENSEN

Dirk Abrams neemt afscheid van de VRT. De voormalige redactiechef van Sporza, voormalig hoofd van de creatieve cel XP en medewerker van de nieuwsdienst gaat binnenkort aan de slag als programmadirecteur bij abrams.jpgproductiehuis deMENSEN. Dirk Abrams werkt nog tot en met 30 juni bij de VRT. Vanaf 1 juli gaat hij aan de slag bij deMENSEN, waar hij als programmadirecteur inhoudelijk verantwoordelijk is voor alle programma’s die het productiehuis op dit moment maakt en in de toekomst zal maken.
Dirk Abrams was jarenlang hoofdredacteur van VTM Sport en stond later bij de VRT aan de wieg van Sporza, waar hij redactiechef was. De laatste jaren was hij achter de schermen van de openbare omroep actief als hoofd van XP, een creatieve cel die programma’s uitdacht en vernieuwde. In die functie was hij een van de bedenkers en bezielers van het succesvolle Eén-programma Ook getest op mensen. In oktober 2010 werd hij samen met Lieven Van Gils het gezicht van de nieuwe talkshow Reyers laat, maar door hartproblemen moest hij kort na de start van het programma stoppen met presenteren.
Dirk Abrams gaat naar eigen zeggen niet weg bij de VRT omdat hij weg wilde, maar gaat naar deMENSEN omdat hij een voorstel kreeg dat hij niet kon afslaan: 'Van het moment dat deMENSEN met mij contact opnam, heb ik gezegd: ‘Ik heb geen reden om weg te gaan bij de VRT; ik ben hier perfect gelukkig.’ Ik had op de nieuwsdienst ook een voorstel gekregen voor een nieuw project waar ik me helemaal in kon vinden. Maar toen deMENSEN mij een job aanbood als programmadirecteur, was ik zeer gecharmeerd. Het is een job die me inhoudelijk erg aanspreekt en vanaf een bepaalde leeftijd – ik ben nu 52 – begin je je af te vragen hoeveel van die kansen je nog zult krijgen. Bovendien is er de voorbije weken zo veel gebeurd in het medialandschap dat we binnenkort een dynamische opstoot mogen verwachten. Ik geloof dat ik daar vanuit een productiehuis langs veel verschillende kanten een rol in kan spelen.'

Hoofdredacteur duiding Kris Hoflack blikt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Dirk Abrams: Het kleine jaar dat Dirk voor de nieuwsdienst heeft gewerkt – voor en achter de schermen – hebben we hem leren kennen als een creatieve en uitstekende presentator en tv-maker met veel visie, maar ook zin voor humor en relativeringsvermogen. We willen Dirk uitdrukkelijk bedanken voor zijn harde werk en inzet. We gaan hem missen en wensen hem alle succes.

De VRT dankt Dirk voor zijn grote inzet en wenst hem het beste voor de toekomst.

De commentaren zijn gesloten.