05-05-11

Geen 'Slimste Mens' en 'De Jaren Stillekes' meer op Eén

In september komt er op Eén geen nieuw seizoen meer van het zondagavondprogramma 'De Jaren Stillekes'. Ook een nieuwe reeks van 'De Slimste Mens' zal niet meer te zien zijn. Het nieuws, dat vandaag in Gazet van Antwerpen jarenstillekes_feature.jpgstaat, werd bevestigd door Eén-woordvoerder Björn Verdoodt.

De VRT benadrukt dat de beslissing om met 'De Jaren Stillekes' te stoppen al werd genomen vooraleer de VRT besliste om de exclusieve samenwerking met Woestijnvis stop te zetten. 'Vanaf volgend jaar wordt op Eén begonnen met het invullen van de vrijgekomen tijdslots. Er worden hiervoor nu al nieuwe projecten voorbereid', zegt Björn Verdoodt.

'De Jaren Stillekes' werd gepresenteerd door Steven Van Herreweghe. Het programma trok gemiddeld anderhalf miljoen kijkers en liep 2 seizoenen lang op Eén. Volgens de presentator was voor het programma het vet van de soep. Van Herreweghe is ondertussen begonnen aan de voorbereidingen van een nieuw project, maar op welke zender dat zal te zien zijn, is nog niet bekend.

Ook 'De Slimste Mens' keert voorlopig niet terug op tv. Dat zou dan weer vooral te maken hebben met het feit dat presentator Erik Van Looy, eigenlijk filmregisseur, op dit moment zijn geluk beproeft in Hollywood. Of, wanneer en waar er nog een nieuwe reeks afleveringen van het populaire spel komt, is voorlopig nog koffiedik kijken.

De commentaren zijn gesloten.