28-04-11

Start Amerikaanse 'The Voice' klopt 'Glee'

'John de Mol did it again!'. Na 'Big Brother' verovert ook 'The Voice' de wereld. De eerste aflevering van de Amerikaanse versie is ingeslagen als een bom. Ondanks de zware concurrentie lokte 'The Voice' meteen 11,8 miljoen kijkers. In de nacht van dinsdag op woensdag bracht NBC de allereerste aflevering van 'The Voice' op het scherm. Het was bang afwachten of de 'nieuwe' talentenjacht van John de Mol na het succes in Nederland ook kon scoren in het buitenland. Concurrent FOX zag de bui al hangen en programmeerde een anderhalf uur durende special van 'Glee' met Lady Gaga in de hoofdrol.

Maar dat mocht allemaal niet baten. De Amerikanen smulden van 'The Voice' en met 11,8 miljoen kijkers werd het de verrassing van de dinsdagavond. 'The Voice' werd meteen het best scorende programma in de doelgroep van 18-49 jaar en scoorde beter dan 'Glee' en 'Dancing With The Stars'. Voor de uitzending verklaarde John de Mol nochtans dat hij al blij was met minimaal 8 miljoen kijkers. Dat werd dus ruimschoots overtroffen!

In Vlaanderen brengt vtm dit najaar een eigen versie op het scherm. In Nederland maakt RTL 4 normaal gezien later dit jaar een tweede seizoen van 'The Voice of Holland'.De commentaren zijn gesloten.