12-04-11

La Esterella is overleden

De Vlaamse zangeres La Esterella (91) is maandagavond in een Antwerps ziekenhuis overleden. Volgens manager Erik De Blende werd La Esterella vorige week opgenomen in het ZNA Middelheim. Over de doodsoorzaak is nog La Esterella.jpgniets bekend.

La Esterella werd op 7 mei 1919 in Antwerpen geboren als Esther Lambrechts en was vooral bekend om haar zware stem. Haar bekendste hit is 'Oh! Lieve Vrouwetoren'.

Voor ze doorbrak als zangeres, werkte Esther als naaister, maar deed ze ook al geregeld mee aan zangwedstrijden, waar ze ook werd ontdekt door haar latere echtgenoot en manager. In 1953 kreeg ze haar eerste platencontract. Tot 1959 scoorde ze talloze hits, maar toen werd haar man ziek en kwam haar carrière op de tweede plaats. In 1962 overleed haar echtgenoot en stopte ze helemaal met zingen. 

Nadien ging La Esterella aan het werk als secretaresse en hertrouwde ze in 1970. Maar ze overleefde ook haar tweede echtgenoot, want die overleed in 1980. Nadien besloot ze toch om opnieuw optredens te geven en met succes. In 2001 kreeg ze van Radio 2 de onderscheiding 'Voor een Leven Vol Muziek' en werd ze bijgezet in de Eregalerij van het Vlaamse Lied.
Hoewel ze niet meer zo goed ter been was, trad La Esterella tot op hoge leeftijd op. Occasioneel stond ze nog op grote podia en deed ze tv-optredens. Zo zong ze op 5 januari 2007 nog samen met Paul Michiels een duet in de tv-galashow Gaston 80.

Commentaren

geboren is'n ster
schijnend uit de eeuwigheid
boven de toren

Gepost door: .Louis Van Bouwel | 13-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.