05-03-11

VTM maakt geen nieuwe telenovelle meer dit najaar

Komend najaar komt er geen nieuwe telenovelle op vtm. Dat heeft vtm's woordvoerster Sara Vercauteren verklapt aan de Concentra-kranten. Belangrijkste oorzaak hiervan is het toenemende gebruik van uitgesteld kijken. 'Hoe meer mensen op deze manier onze telenovelles bekijken, hoe duurder zo'n programma wordt voor ons', aldus Telenovelle.Ella.jpgVercauteren.
Het begon allemaal drie en een half jaar geleden met 'Sara'. De telenovelle werd lang aangekondigd, maar ging pas in het najaar van 2007 op antenne. Toen had Eén de primeur al van vtm afgesnoept met hun eigen, geflopte telenovelle 'Emma'. 'Sara', in de vooravond van vtm, werd wel meteen een succes. Het avontuur van het lelijke meisje dat knap werd, kon op een miljoenenpubliek rekenen. Sommige studentencafés zonden de serie zelfs live uit op groot scherm. Een publiek waar 'Louislouise', 'David' en nu ook 'Ella' alleen maar kunnen van dromen. Sindsdien hangen de kijkcijfers van de novelles tussen de 300.000 en 500.000 kijkers. Maar daar ligt niet de oorzaak van het afschaffen, zo zegt Vercauteren nog.
'Eén op vier fans bekijkt 'Ella' uitgesteld. Wie een programma later opvraagt, spoelt de reclameblokken door. Daarom kunnen we deze kijkers niet aanrekenen bij het reclametarief dat we aan de adverteerders voorleggen. Dat maakt zo'n programma dus duurder voor ons.'
Hoe vtm het tijdstip tussen 18 en 19 uur in de toekomst zal vullen, is vooralsnog niet duidelijk. Mogelijk wordt de draad met de telenovelles later opnieuw opgepikt.

De commentaren zijn gesloten.