28-02-11

Sean Dhondt (JIM) presenteert 'The Ultimate Dance Battle' op 2BE

Na een tweede bijzonder succesvol seizoen ‘So You Think You Can Dance’ bij vtm, heeft Vlaanderen de ‘dance vibes’ goed te pakken. 2BE brengt – in afwachting van een nieuw seizoen So You Think You Can Dance bij vtm – een nagelnieuw dansprogramma. Op zondag 27 maart starten we met 'The Ultimate Dance Battle', een dansreality-programma waarin golden boy Dan Karaty vijf topchoreografen met verschillende dansstijlen uitdaagt om met hun nog te vormen dansgroepen de strijd aan te gaan.

Welke choreograaf krijgt binnen zes weken de beste danscrew van de Lage Landen bij elkaar en is klaar voor de ultieme battles in de liveshows? Sean Dhondt, bekend als VJ van JIM en binnenkort als online-presentator voor Idool 2011 bij vtm, zal dit programma en de live shows hosten. Langs Nederlandse kant neemt Lieke van Lexmond de presentatie voor haar rekening. Choreografen Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop), Rinus Sprong (ballet) en Koen Brouwers (latin/ballroom), die samen met Roemjana de Haan (latin/ballroom) een duo vormt, stellen na heftige voorrondes hun eigen dansgroep samen bestaande uit vijf dansers. Naast hun eigen stijl, moeten de choreografen Sean Dhondt.jpgook dansen buiten hun bekende comfort-zone samenstellen. Kan een hiphop-choreograaf een modern stuk samenstellen en hoe wordt een hiphopdans van een ballroom-choreograaf? Maar of zij hun eerst geselecteerde, favoriete dansers behouden, is nog maar de vraag. Wanneer een choreograaf een opdracht wint, krijgt hij/zij namelijk de kans om een gewilde danser uit één van de andere groepen weg te kapen. Voor de ene choreograaf komt zijn/haar dream team hierdoor steeds dichterbij, terwijl de andere ongewild een topdanser kwijtraakt.

Dan Karaty, bekend van o.a. 'So You Think You Can Dance': "De kijker stapt echt in het wereldje van professionele dans, waar zenuwslopende audities, onderlinge strijd,  afwijzingen en bloed, zweet en tranen part of the job zijn. 'The Ultimate Dance Battle' is geen show, het is een battle." Na de selectierondes beoordeelt Dan op de campus de groepschoreo's in verschillende stijlen. Tijdens de vier liveshows, waarbij de kijker elke week een choreograaf met zijn/haar danscrew naar huis mag sturen, is Dan juryvoorzitter.

De commentaren zijn gesloten.