22-02-11

'Masterchef' dit jaar met Wout Bru en zonder Dina Tersago

Stéphane Buyens, chef van Le Fox in De Panne, haakt af voor 'Masterchef' op VTM. De nieuwe lichting BV's die zich aan de kookwedstrijd waagt, zal gecoacht worden door Wout Bru.
'Masterchef' dit jaar met Wout Bru en zonder Dina Tersago.jpgMasterchef was vorige zomer een van de sterkhouders op VTM. Gemiddeld keken elke dag meer dan 400.000 kijkers naar de kookwedstrijd tussen onder anderen Axel Daeseleire, Bart Kaëll, Veerle Dobbelaere, Roel Vanderstukken en Anne De Baetzelier. Ex-tennisster Sabine Appelmans won de eerste Vlaamse editie van het spelletje, dat sinds 1990 op de BBC met onbekende mensen loopt.

Voor het tweede seizoen, dat deze zomer wordt uitgezonden,moesten ze bij productiehuis Eyeworks op zoek naar een nieuwe chef. Stéphane Buyens, de flamboyante chef van Le Fox in De Panne, zag zou een tweede seizoen niet zitten. Het intense opnameschema was moeilijk te combineren met het werk in zijn eigen tweesterrenzaak.Om het voor Bru haalbaar te maken, wordt enkel op maandag en dinsdag opgenomen. Voor de finale hoeft hij zelfs niet naar de studio's in Vilvoorde te reizen: die wordt in zijn zaak in Zuid-Frankrijk uitgevochten. Bru is de enige chef in het programma, al krijgt hij wel het gezelschap van een culinair recensent.

Masterchef doet het vanaf dit jaar ook zonder presentatrice, en dus verdwijnt Dina Tersago uit het programma. Helemaal verrassend is dat niet. In het buitenland doet het programma het ook zonder presentator.

De commentaren zijn gesloten.