22-02-11

Lucie en Jimmy uit Mijn Restaurant starten eigen zaak

Het jonge Limburgse koppeltje Lucie (22) en Jimmy (24) - de verliezende finalisten uit het tv-programma Mijn Restaurant - start een eigen zaak. Op 10 april moet het nu nog bouwvallige 19de-eeuwse pand in Tongeren - een Lucie en Jimmy.jpgoude bakkerij - helemaal klaar zijn voor de opening van de "betere bistro". Het kost hen een fortuin, maar "wie geen risico's neemt, bereikt niets", luidt het ambitieus in de krant Het Laatste Nieuws.Lef hebben de jonkies zéker. Bij hun eerste bezoekje aan het pand stuikte Lucie door de dakkoepel, om drie meter lager hard neer te komen. Twee zware verstuikingen en een barstje in de linkervoet maakten dat Lucies beide benen in het gips moesten. Maar: "Scherven brengen geluk."

Opvallend is dat Marco, de souschef met wie Lucie in restaurant 'Terrae' meermaals overhoop lag, ook van de partij is in de nieuwe zaak. Net als de ervaren Valère, de eerste weken. "Bedoeling is dat we over 4-5 jaar zonder personeel kunnen werken", zegt Jimmy aan Het Laatste Nieuws. "Enkel op die manier zullen we er iets aan verdienen."

Naast Marco en Valère zal ook het interieur in de Tongerse bistro herkenbaar zijn voor de trouwe MR-kijker. "We hebben de inboedel terug opgekocht", bevestigt Jimmy, die met zijn Lucie boven de zaak gaat wonen.

De commentaren zijn gesloten.