25-01-11

Eén en Jan Eelen stelden nieuwe fictiereeks 'De Ronde' voor

Gisteren werd in De Roma te Borgerhout 'De Ronde' voorgesteld, de nieuwe fictiereeks van regisseur Jan Eelen 9-51-20110124224137.jpgvoor Eén. Jan Eelen, die eerder al instond voor ondermeer 'Het Eiland', 'Vaneigens' en 'In De Gloria' schreef ook het scenario van 'De Ronde'. Bij de presentatie van De Ronde, de nieuwe prestigieuze fictiereeks van Woestijnvis-regisseur Jan Eelen, die vanaf zondag 13 februari op Eén wordt uitgezonden, struikelden de acteurs gisteren bijna letterlijk over elkaars voeten. Zowat elke Vlaamse acteur met enige naam en faam werkte aan de negendelige Eén-serie mee. Eelen kwam bij netmanager Jean Philip De Tender aankloppen met alleen maar een idee voor een nieuwe fictieserie: 'Het is de dag dat de Ronde van Vlaanderen wordt gereden. En in de marge van die dag spelen zich verschillende persoonlijke verhalen af'.
Het vertrouwen in Eelen is duidelijk groot, want het duurde volgens de baas van Eén niet lang voor hij voor dat idee gewonnen was. Het is een bijzondere reeks geworden, al was het maar omdat Eelen de Ronde van Vlaanderen heeft gebruikt als decor voor dit tragikomische mozaïekdrama

 

Bij de presentatie van De Ronde, de nieuwe prestigieuze fictiereeks van Woestijnvis-regisseur Jan Eelen, die vanaf zondag 13 februari op Eén wordt uitgezonden, struikelden de acteurs gisteren bijna letterlijk over elkaars voeten. Zowat elke Vlaamse acteur met enige naam en faam werkte aan de negendelige Eén-serie mee.

Jan Eelen, bekend van Het eiland en In de gloria, is een buitenbeentje. Hij kwam bij netmanager Jean Philip De Tender aankloppen met alleen maar een idee voor een nieuwe fictieserie: 'Het is de dag dat de Ronde van Vlaanderen wordt gereden. En in de marge van die dag spelen zich verschillende persoonlijke verhalen af'.

Het vertrouwen in Eelen is duidelijk groot, want het duurde volgens de baas van Eén niet lang voor hij voor dat idee gewonnen was. Het is een bijzondere reeks geworden, al was het maar omdat Eelen de Ronde van Vlaanderen heeft gebruikt als decor voor dit tragikomische mozaïekdrama.

Het was vorig jaar op paaszondag tijdens de 94ste editie van de Ronde van Vlaanderen dan ook alle hens aan dek. 'Met 46 camera's hebben we geprobeerd om elke hoek van de Vlaamse Ardennen te filmen en om naast enkele cruciale fictiescènes ook elke zucht, schakeling of demarrage van de renners vast te leggen', zegt regisseur Jan Eelen. Hij stuurde die dag meer dan tweehonderd mensen op pad.
Eén en Jan Eelen stelden nieuwe fictiereeks 'De Ronde' voor.jpgMet de koers als achtergrond vertelt De Ronde het verhaal van een aantal mensen van allerlei pluimage die, net als de renners, op die dag alles te winnen of te verliezen hebben.

De cast is werkelijk indrukwekkend, met een veertigtal topacteurs: van Dirk Roofthooft over Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Marc Van Eeghem, Koen De Graeve, Damiaan De Schrijver, Dirk Van Dijck, Katelijne Verbeke, Tom Van Dyck, Wim Helsen, Bruno Vanden Broecke, An Miller, Jaak Van Assche, Sien Eggers, Johan Heldenbergh, Wim Opbrouck, Tania Van der Sande, Frank Focketyn en Reinhilde Decleir tot en met Josse De Pauw.

De commentaren zijn gesloten.