12-01-11

Vtm en VT4 zien derde net VRT niet zitten

De commerciële zenders in Vlaanderen, waaronder VTM en VT4, zien een derde VRT-zender niet zitten. Ze vragen vrtfront1.jpg.275.jpgzich af wat de openbare omroep met zo'n zender wil bereiken.

Gedelegeerd bestuurder Sandra De Preter liet maandag verstaan dat er mogelijk een derde zender komt naast Een en Canvas/Ketnet. Ook Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) sprak zich al uit voor de oprichting van een fulltime jongerenzender binnen de VRT.

"De VRT is met Ketnet al afgetekend marktleider bij de kinderen, met een aandeel dat dubbel zo groot is als dat van vtmKazoom", zegt de Private Omroep Federatie (POF). "Wat wil de openbare omroep dan nog bereiken met een ontkoppeld Ketnet?" De POF denkt dat dit ten koste zal gaan van private initiatieven. Jongeren worden al bediend met onder meer JIM, MTV en 2BE.

Ze vragen zich af waarom de VRT niet inzet op belangengroepen waarvoor het aanbod beperkt is, zoals senioren en nieuwe Vlamingen. Ten slotte vraagt de POF zich ook af hoe de omroep die sterk moet besparen een derde net kan betalen.

 

De commentaren zijn gesloten.